Du ser i mina ögon att jag försvann för längesen

idag frågade lilla mathea när min mamma skulle komma och hämta mig idag. visade med armarna att hon bor lååångt bort. då reser hon sig och går fram och tar min hand, sen viskar hon;
- lisa... du behöver inte vara ledsen för att din mamma är död...


mitt öga är fortfarande rött, jag är fortfarande skitförkyld och det jag lever på är nyponsoppa, apelsiner och ögondroppar (ja, när man sätter sig rakt så går dom rätt ner i munnen, smakar som att man skulle tugga på en alvedon). tog mig iaf till jobbet idag och senare in till stan där jag kompletterade min utstyrsel tills på lördag.
fick sen ett glädjande telefonsamtal av en dam som ville att jag skulle provjobba på hennes dagis så fort mitt vikariat gått ut, alltså om två veckor. att inte vara arbetslös en enda dag däremellan känns sjukt sjukt bra.

och imorrn halv fyra kommer bästa grannen hit, SOM JAG LÄNGTAT.


(förlåt jess, men det är den enda bilden jag har på datorn på oss. men den bjuder du på så bjuder jag på frukost när du är här!)

snö och gammal mat

Igår hade jag en sån jäkla skön förmiddag. Solen sken och jag tog en långpromenad i parker och utsikter över hela Oslo, jag vet att sommaren här skulle bli underbar.
Efter det pyste jag iväg till en lugn dag på jobbet.

Jag förstår verkligen inte vad folk tror att dom tjänar på genom att vara otrevliga?
Helt obefogat, bittra människor, jag ska lära er att le en vacker dag.

Idag har det inte hänt speciellt mycket alls.
Tog ett pass i morse. Eftersom Lisa är hemma så slipper jag iaf vara ensam ända fram tills kvällen.
Det är skönt.  Vi har pallrat ner till ica och jag köpte 1L fil för 16,5 jäkla norska kronor. Det är ett rån.

Jag tänkte laga falukorv med vita bönor idag, jag vet att det inte är lyxen, men har man inga pengar får man ta vad som finns hemma, trodde jag. Tills jag kollade på dom 3 burkarna med bönor jag fått av pappa när jag flyttade till  min lghn i sanviken med orden "ta dom här, annars kommer dom aldrig ut ur skåpet" .. Dom gick ut 04 och 05, så goodbye vita bönor och hej pulvermos med ugnsbackad falukorv! Från lodare till lyxare.

För övrigt är jag snorig och njuter av två lediga dagar.
Det snöade ute imorse när jag vaknade.
Och om nio dagar är jag i SVERIGE.
love it

/K


BJÄLLERKLANG BJÄLLERKLANG


Hur man blir av med en eftermiddag, 500 spänn och en mascara;

när man får höra "VAD HAR DU GJOOORT LISA?!" så fort man sätter en fot på jobbet är det dags att gå till doktorn. inne på legevakten var det ambulanser, nyfödda barn, och jag - med ögoninflammation. tack o lov att jag bara är i norge och inte nåt annat land. satt o väntade i nästan tre timmar på att en doktor skulle fråga lite frågor, kolla på ögonen och skriva ut ett recept på läskiga ögondroppar. jag känner mig som rachel i vänner och vill helst inte ta dom, sjukt obehagligt. men vafan, jag kan inte gå o se hög ut längre.

imorgon MÅSTE jag gå till jobbet. jag har inte råd att vara sjuk.
ja, just nu är det faktskt lite synd om mig.

/L

GRATTIS ÄLSKLING

  




Helgen från Lisas ögon

JÄVLIGT BRA HELG. bara det att man är ledig gör den väll bra men att klara kom hit o firade sin 20årsdag var pricken över i:t.

gick ut lite löst med glass,vänner o massa mys på fredagen och fortsatte lite hårdare igår. dukade upp tacos, som jag och katta längtat sjukt länge efter, och plötsligt ville fler joina oss. emelie1,emelie2 och anni kom och det blev livat. det blev lite dans, det blev en jävla massa tequila och det blev en och en annan sång för födelsedagsbarnet. när man har tagit 12 shot sjunger man som vilken superstjärna som helst.
iaf, vi drog oss ut runt tolv och blev ett par man färre. blev lite tjafs med vakterna både här o där men till slut kom vi in på nåt ställe ändå. det var sjuuukt mkt folk och där dog minnet. vi har försökt snacka ihop oss vad som hände, men det är ingen som är riktigt säker... en sak som ÄR säker är att det har varit underbart att haft klara här, kom snart igen älskling.

nu ska jag fortsätta på min lista över saker mamma o pappa ska ta med sig när dom kommer hit o hälsar på :)

på tapeten nästa helg: bästa grannen jessica kommer på besök

Helgen från kattas ögon

Den här helgen kommer bli omtalad på ett eller annat sätt, det känner jag på mig. Den har varit så grymt innehållsrik men ändå väldigt chillad. idag är jag väldigt chillad.

När jag, Lisa och Klara går på stan och kollar så passerar det en sunkig man i rullstol ätandes på en gurka(!) och benen har han förmodligen sprungit bort för dom fanns då inte där. Jag går åt sidan så jag inte ska krocka med honom så skriker han rakt ut och sträcker ut armen och hugger tag i mig. Jag hoppar undan skrikandes som ett barn som blivit av med klubban.
Sen på kvällen när jag snackade med Emelie och händelsen så sa hon att han tydligen brukar hänga på stan och göra så på folk.  därserman.
Klara köpte 3 par byxor, vi tog en fika utan kaka och otippat nog så stöter vi på wilson nere vi aker brygga, det var riktigt kul.

Hemma blev det tacos och vinkväll med ett par white russians som vanligt. Det är ungefär där det började spåra, för efter det har varken jag eller Lisa något minne kvar. Inräkning till 12 slaget då Klara blev en tant och liggandes i rulltrappan var hett.
Jag förstår inte vart marken tog vägen under mina fötter ibland.
Efter ett tags dansande blev det för mycket och jag bestämde mig för att ta mig hem på egen hand. Utan hemnyckel och pengar kan det blir sjukt svårt. Jag GICK hem i pumps, och mina fötter mår piss idag.

Slutsummeringen hamnar på att det var en skitkul helg och att Klara borde vara här oftare.

Jag har kommit på några roliga ord som jag ska ta tillvara på lite mer och börja använda. T ex bihang, tappad, kadaver osv. Dom är grymt underskattade och används alldeles för sällan. Meningarna blir mycket roligare när dom orden är med. Man blir nästan lite glad av att höra dom orden.


Viktor, det är jobbigt när du är så långt bort.
Nu får du ta och komma hit så jag kan få slå lite på dig.


Finbesök i Olso

På jobbet får jag beställningar om drinkar ibland. Drinkar som inte innehåller kahlua, vodka eller mjölk är inte alls min grej, så när jag får in en beställning brukar jag bara höfta lite och hoppas att det blir bra ändå.
I veckan var det en tjej som ville ha chocko tia maria, aldrig hört talas om det tidigare, men själva namnet skvallrar ju om vad den kan innehålla. Jag tog lite tia maria, varm choklad och lite grädde ovanpå, hon såg nöjd ut och beställde en till 5min senare.  Jag är kung!

Imorse gick jag upp kl 7! Och jag är ledig.  Jag har inte ens vart uppe så tidigt om jag ens ska jobba. Men eftersom Klara kommer runt lunchtid så ville jag hinna gymma innan och fixa lite smått.  Så jag tog ett ägg och en banan sen traskade jag iväg. Dom har alltid gratis frukost på gymmet på mornarna, så jag passade på att tatta där.
Tänkte att klara kunde hänga med mig och Lisa och träna en dag, så frågade dom i receptionen vad det skulle kosta, 215 spänn! För en gång! Det är ju helt sjukt.
 Vi skippar nog det och plankar på trikken istället.

På söndag blir Klara 20, så det blir kalas hela helgen. Käka gott, dricka mycket och allt detdär andra som vi är så grymma på.

 Och bara så ni vet, 20 är överskattat.

/K


Ge mig imorgon

i tisdags öppnade jag dagiset själv. igår stängde jag dagiset själv. idag passade jag 58 barn HELT JÄVLA SJÄLV. okej att tio av dom sov,men de andra 48 sprang runt, ramlade, grät, skrek, väckte de som sov och var allmänt jättevirriga. jag var helt slut efter den halvtimmen, det går inte att överrösta så många 1-3 åringar. på den halvtimmen hade jag hade skött 18 personers jobb. jag förtjänar nåt bra. skål för mig.

igårkväll fick jag ett mess av klara "jag vill till oslo på fredag, får jag?!" så nu är flyget bokat och jag&katta är i full gång med att planera hennes 20årsdag som blir av på söndag. på lördag blir det alltså väldigt, väldigt mkt fest. det kommer bli så kul o ha henne här, då är det vi tre igen.



/L

Turn me back

igår hade jag väckarklockan ställd på 05.25, livet är fan hårt. när ungarna smittar mig med alla världens sjukdomar blir det ännu hårdare. jag är förkyld IGEN. jag som aldrig brukar bli sjuk. sen har det hänt nåt skumt med mitt öga så det ser ut som att jag är hög hela tiden.

imorgon är det fotografering på barnhagens schema "då måste vi kamma håret, annars blir det ingen barn-tv för mig"

och du, kom inte.
jag vill inte att du kommer.

/L

slirning och slapphet

Utgången i helgen var riktigt lyckad. Jag var på så bra humör så att jag t om tog mig råd till att köpa en öl på krogen. Jag och Lisa virrade dock runt som galningar innan vi hittade ett bra ställe. Träffade schysst folk och jag var tvungen att dansa. Det var rätt roligt eftersom det var år och dar sedan sist, men jag tröttnade ganska snabbt också.

- Lisa, sista bussen går nu!!
- Katta, klockan är 02.30 och sista bussen går 03.50.
- Fan.


I måndags var jag ledig och tog en riktig sovmorgon. Efter det hade jag tvättid och städade lite, annars lyfte jag inte ett finger på hela dagen, var så sjukt skönt!  Jag och Lisa hade styrt upp att vi skulle gå på ett power pass på kvällen men det slutade med kladdkaka och film ist, vilket var mycket bättre.

/K


Festligt

   
 


mkt mkt bra kväll igår. första gången jag förfestade SJÄLV och det var svinkul haha. satt framför vänner och skrattade mig igenom de timmar jag väntade på att katta skulle sluta jobbet. emelie o hennes sambosar skulle komma hit men hon blev för full o kom ingenstans. jag o katta tog tbanan in till stan och mötte upp sötaste kajsa o emelieX2 och deras lilla gäng och dansade oss igenom hela natten.


- vad har du gjort innan du kom till norge då?
- jaa alltså jag har varit ute o rest väldigt mkt...
-  var har du rest då?
- jag har varit en del i malmö.... sen åkte jag till gbg. blev tillomed en sväng i norrland!!


- vart kommer du ifrån?
- från ett litet ställe mellan gävle o falun typ...
- jaha! det är ovanför umeå va?


/L

...

när man tror att man är som starkast så ska man alltid bli bevisad motsattsen.
det är så himla typiskt

det är jobbigt att sakna dig jämt

/K


Jag ger dig inte min morgon och inte min dag


när jag kom till jobbet imorse sa hanne till barnen "vill ni se lisa hoppa och jubla av glädje?" sen berättade hon att jag fick vara kvar tre veckor till om jag vill. SÅKLART.

efter att ha suttit och gjort sköldpaddor i modellera hela dagen drog jag o tränade och nu njuter jag av att inte göra någonting. emelie hade tråkigt o ville göra nåt men jag vill helst bara sova. det har varit hektiska dagar och imorgon är det utgång på schemat!!

it's all your fault. you called me beautiful. you turned me out. and now I can't turn back. i hold my breath. because you were perfect. but I'm running out of air. and it's not fair.

/L

....

Why so sad? Don't you like my way of life?
I don't last forever neither do the things we love
You are wise this is now
This is all the things I want
Everything around us
Is moving except time


/K


detfattarmanju

Jag och Lisa hade styrt upp en fika på stan igår som gick helt snett. Vi sprang runt och letade efter ett mysigt café som två idioter utan framgång. Tydligen verkar dom flesta stänga 19 och dom som är öppna då övergår till ölhak ist.  Jag skäms över att säga det, men det slutade med en kaffe och glass på donken. Som faktiskt satt riktigt fint!

Vi har fått hem ett reklamblad om att ica har halva priset på alla taco produkter från santa maria, bara sådär, så jag och Lisa har hängt lite där och shoppat. Sprang även dit en sväng igår för att köpa lite mer, så nu har vi taco saker så det räcker. Men man vill ändå ha mer! Just bara för att det är så billigt.
Dom hade även halva priset på drickor, så det var nog första gången i mitt liv som jag köpte 1,5l(!) coca cola. (Tessa, tro mig!)  Dock är den forfarande oöppnad och kommer nog förbli det ett tag framöver.   

Nu när jag ändå är inne på handlande och affärer så var jag nyss på kiwi och handlade, så hade dom smakprov på frukter. Alltså, GRATIS ananas! Fyfan vad gott det var, där stod jag helt själv liksom, och käkade ananas.
Ja, jag är fan sjuk på riktigt.  Jag och Lisa borde styra upp någon kväll och bara sitta och käka ananas och kolla på film.

Snart ska jag jobba och så förblir det hela helgen.  Men imorn ser det ut att bli en spontan utgång, och det gillas. Ska bli kul att träffa lite folk för en gångs skull, arbetstiderna gör ju inte så jag är världens sociala precis, men det får jag jobba på!

/K


"Ingen har spelat fotboll med mig när du inte varit här"

började dagen med: att bli ihjälkramad av emilie och alva
fortsatte dagen med: en blinddate på stan med söta kajsa
avslutade dagen med: träning och desperate housewives

imorrn är katta äntligen ledig så då blir det lite quilitytime bara hon och jag. kanske sätta upp tavlorna ordentligt som bara spikades upp lite snabbt då jag fick proffshjälp om vart man kunde sätta dom.

/L


Så jag säger det rakt ut

du är så sjukt, sjukt jävla snygg

det har varit träning, träning, jobbletande, lite mer träning och häng med sara och emelie. blev glad som fan när espen ringde med den härliga nyheten att jag ska få träffa mina barn igen. mina underbara barn (ja, jag ser dom som mina) tre dagars jobb, har jag tur blir det fler. alltså, inget sverige i helgen.
jag som så gärna ville se min mamma vara bäst på scenen. MEN jobb går före.

om man drömmer något så brukar den känslan man hade i drömmen sitta i hela dagen och surething att den gjorde det idag, tills jag gick in på facebook och insåg att drömmen var så långt ifrån verkligheten som det bara går.

fan vad jag svamlar.
nu ska jag kolla lite på DH och sen sova. eller där ljög jag, jag väntar juh som vanligt på att katta ska komma hem. SEN ska jag sova.

/L


hejdå älskling och hej slitsamma jobb

Sen sist kan jag nämna att jag och Lisa har legat i och tränat som två idioter. Vi ska försöka beta av varje träningspass som finns, jag vill prova ALLT! Förra veckan tänkte jag vara lite wild and crazy och prova på AfroDance. Jag var verkligen inte hemma bland folken där. Det var som apor som hoppade runt och skakade rumpa, och sen var det jag, som tafatt försökte följa med i svängarna och väntade tills timmen skulle ta slut så att jag slapp stå där och göra bort mig.
Men nu är jag en erfarenhet rikare.
Jag har även träffat en personlig tränare som har lagt upp ett styrkepass åt mig som jag ska försöka följa, har dock inte gjort det än, men tänkte eventuellt göra det imorn. 
VI SKA BLI FIT.

Snackade med Tessa förra veckan också, vilket var sjukt skönt att höra ifrån henne. Var ett bra ta sedan och det kändes verkligen, hade en hel del att ta ikapp. Men om en månad ses vi!;)

I helgen var Viktor här på en lång-visit och vi försökte spendera tiden så bra som möjligt.  Vi tog en shoppingrunda i lördags och avslutade kvällen med att slira runt på stadens alla gator. Jag drack min efterlängtade white russian, den var guld värd. Lisa körde stenhårt på tequila, vilket inte var helt otippat.
Sliten och mosig i söndags åkte vi till frognerparken och myste bland höstlöven. Sen slet Viktor runt mig i flera timmar för att hitta en bra café (dom jag föreslog var inte bra nog) när det slutligen fanns ett bara två backar ner från våran lägenhet. Dock var det sjukt mysigt att ta en fika ihop och bara hänga. Så vill jag ha det oftare. Och så kommer det att bli.

/K

....


i can't see you today and i can't see you tomorrow
you're burning in my head

/L

Kärlek och tequila


The Larsson's





ni kan juh gissa vems två hyllor som är tomma i kylskåpet och får vi tråkigt någondag kan vi alltid palla tomater från grannens balkong som ser ut som en djungel.

You had me at hello

jag har separationsångest.
det kommer ofta krypandes tex när min katt dog när jag var 18, när mina kusiner åkte hem till sthlm efter en helg hos oss när jag var typ 12, när jag flyttade hem och till uppsala, när vi åkte från sydney, och värst, när jag ska åka från mamma. fast då gråter vi lika mkt båda två, haha.

idag var ingen bra dag för ångesten. det började med att jag mådde lite illa efter att ha ätit födelsedagstårta och det slutade med att jag gick hem två timmar för tidigt, kritvit i ansiktet UTAN ATT SÄGA HEJDÅ TILL MINA BARN. dom visste inte ens att jag gick. om inte febern lägger sig tills imorrn kanske jag aldrig mer kommer få träffa dom eftersom det är sista dagen imorgon. fan fan fan.
det sista jag såg av dom var när de satt fint runt bordet och åt mat från sina små matboxar. filip slog ingen, mathea var tyst och sigurd åt av sin mat för en gångs skull. det är då man glömmer bort när de slåss, skriker, och vägrar göra som vi säger. jag vill verkligen inte sluta.

/L

11shots och en orörd bira

Det kom in en gubbe igår på jobbet och beställde en öl och en vodka shot. Spriten drack han upp och inom loppet av en timme hade han slukat tio till. Och ölen förblev orörd. Kan ju nämna att flaskan var tom efter hans besök och han var några hundra fattigare. Det slutade med taxi för den snubben.

Det är så hemskt att se sånna människor och var dom har hamnat. Och att det finns sjukt många fler bara att vi inte ser det. Hur många går till en pizzarestaurang  kl 18 på en söndagskväll, drar 11 shot och sedan drar hem med taxi?
Låt mig aldrig hamna där.


Nu när jag och Lisa ha spenderat våra sista pengar på gymkort så ska jag nyttja det tillfullo. Gymmet är skitstort och dom har typ allt. Idag ska vi gå på ett yogapass, hur coolt är inte det?
Nu ska jag ta den långa vägen som tar hela 4min för att boka passen till ikväll.
Sen ska jag dra en solning, handla, färga håret och åka in till stan innan Lisa kommer och är redo att pumpa.
Fan vilken brudig dag!

/K

Pick me up

alldenles nyss ringde mamma och det första hon säger är "din bror vill prata med dig" följt av en protest från simon. sen vandrade telefonen runt och jag fick prata med johan o pappa också. första gången sen jag flyttade hit. mamma ringer mig ofta. hon har stenkoll på allt.

nu har vi bott här i tre veckor, tiden har gått så sjukt fort! jag hade knappt tänkt tanken att åka hem en helg, men efter att ha pratat med familjen överväger jag det, inom en snar framtid. kan tillomed hända att jag åker redan nu till helgen eller veckan efter, beroende på hur det blir med jobb o så... blir jag arbetslös en vecka åker jag hem. garanterat.

idag har verkligen varit en skön bakis-dag. tränade på dagen, städade och kollade på desperate housewives på kvällen och nånstans däremellan sov jag.
det tar på krafterna att våga varje dag.



/L

Operation workout

Efter några sekunders övertalning gick jag o Katta o köpte träningskort igår. Det tar ungefär 5 minuter för oss att gå dit, skitbra. Stort och skitsnyggt, lite för hightech för hälften av oss som inte fattade hur man fick rullbandet som man ville ha det. På fredag ska vi träffa en personlig tränare som ska hjälpa oss med det ena och det andra (okej, SÅ seriösa är vi inte, men det ingick i priset, haha)
Det här har jag verkligen saknat.

Igår hade jag skitkul med de tre E:na. Emelie, Evelina och Erik. Vi drog till Eriks kompis som hade fest för folk han inte kände. "Jo, jag jobbar med Emelie som är tillsammans med Erik som känner Kristoffer som bor här" 30 pers i ett litet rum och det shotades, krossades glas och spelades på tok för hög musik för att öronen och grannarna skulle må bra. Men det var svinkul att träffa lite nytt folk även om jag var på väg att banga i sista sekund.

Vi drog till en bar o köpte vin o sen vidare till en klubb. Det var som att vara på en jävla rockkonsert. Alla slet i varandra och det var så mkt folk att Evelina ville slå någon haha. Vi körde ettpar moves och började sen springa efter en taxi. TILLSLUT fick vi tag på en och dom åkte hem till sig och jag till mig. Idag mår jag svinbra.


Emelie bjuder på sin partypose

/L

Jag har varit vilsen, Lisa



Katta o Viktor hittade en låt till mig. Vet dock inte om det fanns någon tanke bakom när Katta dag in o dag ut ville ha reda på vad låten hette för dom tyckte den passade bra in. Eh, på mig...eller dom? :P Jag är då inte vilse. Nån annan borde vara.

/L

- Du är snabb i replikerna , Katarina. Det är bra!

Märks det så tydligt så fort? Trotts att jag har försökt att inte visa det alltför mycket. 


Var precis ute och gick i regnet. Tanken var inte att det skulle regna när jag gick ut, men oväntat nog så var det just precis vad det gjorde. Antar att det är en fördel att kolla ut genom fönstret innan man låser ytterdörren. Men väl ute så var det bara att traska och tur nog så var det uppfriskande och skönt. T om så jag gled runt lite i leran medans jag lyssnade på Oasis bara för att det var så mysig!

Idag är jag ledig och det känner jag att jag verkligen förtjänar eftersom jag har en slitsam helg framför mig. Ungar har ju "ferie" nu också, så det innebär mer jobb för mig, puh. Men jag kan behöva slita lite. Det som inte dödar, det härdar.
Jag är kung på att härda! Så nemas problemas.

Ikväll ska jag och Lisa flytta om lite grejer i lägenheten och ta bort det som är överflödigt! Samt dekorera lite på väggarna. Efter dom första 2 dagarna vi flyttade in och packade upp allt har det stått lite still där. Så nu är det dags att ta tag i känner jag.


vickivickivickivicki lalallalala

/K


RSS 2.0