jag är inte frisk nånstans

Jag har klarat mig igenom alla sjukdommar som Lisa släpat in genom den här dörren. Ögoninflammation, feber, magsjuka. YOU NAME IT.  Men vem kunde ana att jag skulle falla på mållinjen tack vara en förkylning? Jag trodde jag hade tagit mig igenom allt redan.  Att jag på något sätt var immun.
Om jag vore en karl skulle jag klaga på att det är pissjobbigt när man har en riktig förkylning.Nu kan jag inte det heller.
Jag har alltid tänk "fan vad äcklig du är!" när jag ser kunder på jobbet som börjar snyta sig framför en och slänger det i soporna. Soporna som jag vet att jag senare måste ta reda på.  Nu går jag själv där och snuskar.

Igår började jag arbeta min mördarmånad. Jag ska jobba 21 eller 25 dagar i rad. Jag har inte bestämt mig än, får se hur mycket jag pallar. Denna månaden kommer bli riktigt hård och jag hoppas att den tar slut med äran i behåll. Jag är och jag ska förbli positiv.

Med detta lite till synes klago-inlägg kan jag avsluta med att helgen var kanonbra. Jag åkte skidor och scoter, jag träffade familjen och jag fick kärlek av Viktor med lite öl inräknat. I like.

Just ja, Grattis till pappa!

 

/K


fin fördelning av möblerna



idag flyttade vi in alla möbler från vardagsrummet o mitt rum in till kattas rum, för vi tyckte det skulle va mysigt. eller så är det för att våran hyresvärd skulle göra om golvet o HON tyckte nog att det skulle va mysigt för oss att sova såhär. jaja. jag orkar inte va arg på henne mer. och när hon väl var här kunde jag inte heller, hon var så trevlig. skit.

jag visste inte riktigt vad jag skulle göra när jag kom hem så jag tog mig en nap på tre timmar. det tar på krafterna att ha det bra. och nu sitter jag o planerar min nästa sverigevisit nu i påsk. men hur ska man hinna med allt? och vad ska jag köpa till min lillebror i present? och varför måste uppsala ligga så långt bort?!

/L

21

tårta, öl och sunes jul. kan det bli en bättre 21årsdag? det kan det och det blev det.
johan är ju här.

idag tog vi en sväng på stan och efter lite funderande köpte jag tillslut dom lila skorna, som en present till mig själv liksom. sen drog vi åt olika håll o jag bjöd hem jess på lite tårta o vin/cola/saft. sen fick hon låna mitt överfallslarm o drog till tbanan. nu väntar jag på att j ska komma hem och medans kollar jag på björn gustavssons dvd för 3636767e gången den här veckan. livin' the dreeeeeam.



och tack som fan för alla gratulations-sms, samtal o meddelanden lite här o var!

/L

bara för att vi är från sverige betyder inte det att vi är dumma

hejåhå vad det går när vår hyresvärd är i farten, här ska det målas om imorgon och golvet ska fixas på måndag. idiot. tur som fan att jag hade sagt till om att jag inte vill ha nå spring här i helgen. frågan är bara vart möblerna i vardagsrummet o mitt rum ska få plats när hon fixar golvet? det är lätt hennes problem.

efter jobbet var jag tvungen att avreagera mig lite, så det blev stenhård spinning. men det gjorde lite för ont i huvet, som jag slog i hårt som FAN igår. så hårt att jag började grina på jobbet, piiiinsamt (skrattpaus till sanna)

jag blev lite firad idag också, eftersom jag ska vara ledig på fredag. så idag fick jag muffins, krona o presentkort. kanonkul!

här kan ni öva inför fredag:
hurra for deg som fyller ditt år og deg vil vi gratulere
alle i ring omkring deg vi  står og se om vi vil marsjere
bukke, nikke, nei vi snur oss omkring, danser for deg
med hopp og sprett  og spring, önsker deg med hjerte alle
gode ting og se meg så hva vil du mere, gratulere!!!

/L

goooooodmorning norway

på senare dar har jag varit så trött att ögonen bokstavligen faller ihop redan innan klockan elva. igår föll dom ihop redan vid nio, NIO. jag sov 10 timmar inatt o nu skiner solen, det är nästan så man vill hoppa ur sängen. även fast jag vet att jag har en tung dag framför mig, ensam med fem småttingar som saknar sin mamma så dom nästan dör, så längtar jag till jobbet. just nu älskar jag mitt jobb!!

/L

it's a hard knocked life

Jobbhelgen har gått riktigt bra med tanke på min halvkassa inställning på fredag förmiddag. Fort gick det och jäkligt mycket folk. Denna helgen slog vi helt klart rekordet under den tiden jag har jobbat här.
Jag sprang runt som en tok både lördag och söndag och t om gästerna tyckte synd om mig för att jag hade så mycket att göra. Då är det fan illa.

I fredags kom det in en kund som hade med sig en resväska. Hon skulle flytta men visste inte vart. Hon hade bott i elva olika länder, tre olika platser i Sverige och sex olika platser i Norge.  Orsaken till att hon hade flyttat runt såpass mycket som hon hade var för att hon inte kände att hon hörde hemma någonstans. Och allt det fick jag reda på över hennes pizza med broccoli och cheddar med tre olika dressingar till . Och såklart två glas cognac med en dl vatten i. "annars blir det så torrt till maten".  Till dessert blev det ett tredje glas.

Idag hoppade jag in bara några timmar för att hjälpa till. Vi hade förväntat oss att det skulle bli mycket att göra med tanke på helgen som var, men istället så hände ingenting alls. Skönt för mig som tog en apelsin och lärde våran praktikant att vika pizzakartonger. Så glamouröst jobb har jag ibland. Praktikanten är 14år och går i nian. Tänk så nyligen man själv var i den åldern. Det känns fasen som igår då jag köpte en delicatoboll på hagas café eller stod bakom stenen och rökte så att lärarna inte skulle se.  Men sex år sedan, det är var det egentligen är.  Jag vill vara 19 igen.




/K

äntligen helg



jag o jessica var ute o käkade igår, skitmysigt! och eftersom hon fått hjärnskakning tog vi det väldigt lugnt med alkoholen. ikväll vet vi inte hur lugnt vi ska ta det. ingen är omöjlig för utgång, men inte för mys framför en film heller. får se vad vi känner för om ett par timmar... det jag vet att jag ska göra idag är iaf att tvätta, i min tvättkorg ser det ut som om jag inte tvättat på ett halv decenium. sen kanske jag o sanna ska sitta i solen o ha det bra, om solen kommer fram idag dvs...

jag ringde sandra igår o grattade henne. det är så tråkigt att vi inte är små längre. eftersom vi fyller år så pass nära brukade vi stå bakom skolan o chansa på vad vi hade köpt till varann, samtidigt som vi sjöng martins "du är så yeah yeah wow wow". det är tråkigt att födelsedagar inte är på samma sätt längre. jag tänker knappt på att jag snart fyller år. eller fan vad jag ljög. eftersom en riktigt bra födelsedagspresent kommer hit tänker jag på det varje dag.

när jag vaknade idag var jag jävligt förvirrad. jag drömde att blondinbella kom o hälsade på mig i torsåker, och resten kan ni ju tänka er. blondinbella i torsåker. haha.

/L

dont you love the life you killed?

kan man vara annat än överlycklig när snön börjar smälta, man inte längre behöver sju lager med tröjor o man inte behöver klä på ungarna i en timme innan de ska ut. nu fan är våren på väg. börjar det snöa snart igen börjar jag grina, eller så drar jag till frida i spanien. där har dom sommarvärme. jag försökte mig på o snacka lite med henne över skype, men min dator är ju totalt slut som dator. snart börjar den nog brinna för att den är så varm.

jag kom precis på att våran hyresvärd kommer hit nästa vecka för o se i vilket skick lägenheten är i. den ska säljas o jag antar att vi måste städa lite innan hon kommer... vi vill ju visa att vi är exemplariska hyresgäster. storstädning i helgen!

ikväll ska jag vänta på katta, känns som jag inte träffat henne på en evighet. en kväll försökte hon sig på att prata lite med mig när jag sov. det gick sådär o det enda jag kommer ihåg var att hon satt på min sängkant. eller drömde jag det?



/L

Nostalgi sommar -08





/K

det är inte lätt

- vet ju inte ens om jag har pengar i sommar till att sola på gräsmattan ens

- hur kan man inte ha pengar till det?!

- nu i finanskrisen är det inte gratis att göra någonting!


med solen i ögonen

I söndags stod jag och Viktor och försökte spänna fast hans säng på släpet i 2,5h.  Från 05.45-08.15 , sen kom han änligen iväg. Det var ett riktigt test på tålamodet och timmarna innehöll blod, svett och tårar. Efter två timmar lyckas JAG spänna fast sängen så att den sitter hela vägen . Efter det går jag och lägger mig.

Annars har helgen vart riktigt bra och gått riktigt snabbt. Vi har käkat godis och gått på café. Spanade äntligen in gatorna på majorstuen där dom hade lite annorlunda utbud än i stan. Och som vanligt blir man tvingad att se på en skräckfilm fast det är det värsta jag vet. Biran till höjde åtminstonde kvalitén.

Nu är det hela sex veckor kvar tills nästa gång vi ses. In emellan ska jag åka till säffsen och glajja och efter det ska jag jobba 3 veckor i sträck, inte lika glajjigt. Men under den tiden kanske våren hinner komma.  Och som det ser ut nu så blir det hemflytt i juni. Det är snart.

/K



sweep me off my feet

då var den helgen över, och som vanligt gick den alldeles för fort. även fast vi i princip inte gjorde nånting så flög tiden iväg för snabbt och plötsligt satt jag på bussen tillbaka till oslo,hårt. jag vill helst att alla dagar ska flyga iväg på samma sätt.

idag var första dagen på nya dagiset. det var k a o s. ingen visste riktigt vad man skulle göra, hur det skulle göras o när eller av vem. de enda som hade koll på det satt på möte o var inte till nån hjälp direkt. men men. dagiset är iaf sjukt snyggt att kolla på.

idag frågade en mamma om "är det hälften svenskar som jobbar här nu?" nejhejdu, 4 av 23. men idag började sannas kompis alexander. team sweden växer. snart tar vi över dagiset o lär alla vad ordet pyssel innebär.



/L

det drar ihop sig

även fast jag varit på jobbet i nästan tretton timmar är jag på väldigt bra humör. dagen började helsnurrigt och jag ville nästan bara lägga mig ner o grina, precis som de nya barnen gjorde. men sen när den riktiga jobbdagen tog slut var det bara o traska ner till det nya dagiset (som vi flyttar till på måndag!!!) och börja flytta saker. från halv fyra till åtta stod vi där, jag o sanna. och ungefär 50 föräldar o 30 andra vuxna. sen kom mina tillvändningar o allt kändes så mkt bättre när jag fick prata lite mer med dom. det här kommer bli skiiitbra. KANONKUL.

- vad är det där?!
- en pappa...?


sanna o jag ska plocka upp en massa mat o sanna kollar i kylskåpet och utbrister glatt:
- åh, kolla kylen!!!
- är det glass?!?!
- nej, pålägg!!!!


såhär ser det ut, mitt nya jobb. här innan alla saker kom på plats. bättre bilder finns på http://sannaelfstrom.blogg.se)




efter 7.5 timmar på jobbet imorn drar jag till uppsala. lätt värt dom åtta timmarna på tåget.

/L

...

Idag träffade jag precis samma dam som igår. I trapphuset. Hon ville att jag skulle knäppa igen hennes jacka, men den saknade dock knappar. Så jag erbjöd mig att gå och handla åt henne. Men det fick jag inte.

/K

...

Idag släppte en tant med bar överkropp in mig i hennes lägenhet. Hon ville att jag skulle öppna ett paket äppeljuice åt henne. Det var intressant.

/K

hit me

Äntligen ska jag få gå på min efterlängtade boxning. Det här passet har jag väntat på i ett halvår, och den kommer inte en dag försent. Men innan det lite solning så man slipper vara blekast i kvarteret i år igen. (som alla andra år.)

Efter en jobbhelg full med fotboll och öl så har jag nu min lediga dag. Den har vart väldigt lugn. Förutom min lilla blixtvisit till stan som jag kände mig tvungen att göra. "Så jag har gjort nått iaf."
Jag har precis ätit mina fisktbullar, satt riktigt fint. Men potatisen tog sån jäkla lång tid innan den var färdig så jag höll på att svälta av väntan . Då är det tur att man har lite chips och godis undanstoppat för nödsituationer.


Undra vad våran enda tv-kanal har att bjuda på ikväll?
Jag sätter en norsk spänn på CSI.



PS. Lisa har precis krympt sina gymkläder. mihih

/K

var är våren?

det är ju sjukt vad det ska vara blött ute, man kan ju vrida ur strumporna!! jobbet gick fint, men är galet nervös inför imorn. inskolning, en till inskolning och sen säkerhetsmöte på det. borde jag inte få vuxenpoäng för alla möten jag går på?

har precis slängt in lite tvätt o ska väll ta o laga mig lite mat innan jag o katta ska på boxning ikväll. hon är ju för en gångs skull ledig så nu ska vi ha lite qualitytime. jag gillar henne. även fast hon ska äta fiskbullar ikväll o göra så hela lägenheten stinker.


/L

du är som sodastreamad oboy

helgen har varit mycket bra. började med att shoppa upp halva lönen och fortsatte med en massa sömn. och igår skulle jag ju inte ut. men när klockan är kvart i elva peppar sanna mig till o komma o festa med dom så jag slänger mig in i duschen, bokstavligt. och ca 25 min senare är jag färdigduschad och färdigfixad, galet snabb. jag borde komma med i guiness rekordbok på hur snabbt en brud kan fixa sin inför fest.
drog till sanna på svenska föreningen o det blev fest fest och sen yatzi!




/L

if morning means goodbye,

helgen i sverige var underbar och kunde jag skulle jag spola tillbaka tiden och göra om den tusen gånger om. fick en extra natt i uppsala eftersom tåg aldrig går som dom ska, men inte mig emot.

idag när jag skulle gå hem blev jag sjukt förvirrad. jag brukar alltid kolla på dörrarna för o veta vilken våning jag bor på, palla räkna trappor ;)  iaf, så idag hade dom tydligen bytt ut alla gamla dörrar mot nya o när jag skulle öppna min dörr så var det både fel dörrmatta o såklart gick inte nyckeln in i låset. det gjorde mig riktigt förvirrad o jag var tvungen att gå upp o ner för o verkligen fatta vart jag var. jag hittade våran dörr till slut, tur för mig. och det är ju tur att jag inte är född i farstun.

nytt fräscht jobb på måndag, eller nytt o nytt. nya lokaler o nya barn men samma jobb o personal. man skulle kunna tror att kungen ska gå på vårat dagis, det är galet snyggt och hightech så det skriker om det. jag kommer trivas som ett litet barn med lego framför sig!

och det här med att världen är liten kan man inte säga för lite. min nya "chef" på min nya avdelning är svensk o frågade vart jag kom ifrån eftersom jag hade lite dialekt (hu?) när jag la fram ett försiktigt "vet du var torsåker ligger...?" brast hon ut i gapskatt o sa att hon har vänner där, eftersom hon är från sandviken. HOHO världen, ge dig.

imorn ska jag träffa jess en sväng o sen ligger helgen härligt oplanerad framför mig.

/L


I don't shine if you don't shine

Jäklarns vilken familjehelg. Mamma, Madde och Kim kom på besök och livade upp stämningen ganska bra. Vi käkade cheeseburgare på donken, var i frognerparken, spelade kort och kastade gris. Vädret var skitfint och jag passade på att visa vart man lagar norges godaste pizzor.

Efter en sekund så är alla borta och här sitter jag helt själv. Jag har inte ens Viktor vid min sida idag. Eller imorgon.
Jag hoppas Dea hör av sig snart så jag får lite sällskap. Annars måste jag pilla mig i naveln och äta choklad hela dagen. 

          

-Katta, du vet att du måste släppa mig nu va?

RSS 2.0