äre ett jävla skämt eller?!



om jag hade vunnit en miljon kanske, men av att träffa sin idol? läskig brud!

/L

"bara för att du är cool behöver du inte behandla mig som gårdagens bröd"





igår var ännu en tappad kväll. det här som skulle bli min andra vita helg och katta var stoltast i världen. sen kommer emelie o förstör allt. kvällen blev skitbra, med brända popcorn, groggar med julmust och väldigt väldigt mkt regn.
nånstans i mitten tappade jag bort mig själv o alla andra så då var det dags att åka hem. kvällen blev kort men bra.

idag är det första advent o jag o katta hade en mysig morgon med gröt o julpyntning. sen lyssnade vi på skitdålig julmusik och jag var tvungen att dammsuga för andra gången den här helgen eftersom det låg salt på hela golvet.



när man väntat tretton veckor kanske inte fyra till gör någon skillnad, men det känns.
jag tänker inte vänta på nåt som kanske inte ens är något
shape up lisa, upp på hästryggen igen.

/L

k - "nu ska vi allt visa dom att vi faktiskt umgås!"

 

tro det eller ej, med idag har jag och katta haft varann på en meters avstånd hela dagen (det är FÖRSTA gången sen vi flyttade hit). vi började dagen med ett power-pass som gjorde att benen var som gelé när man skulle hem och upp för mördarbacken. sen drog vi in på stan och gick hit o dit, upp o ner ändå tills vi höll på o falla ihop i en liten hög. jag hittade bara en enda julklapp, men desto mer till mig, haha. nu är nyårskläningen fixad iaf så nu är det bara smådetaljerna som måste fixas, typ vart nyår firas osv :P

just nu tar katta en powernap o vi ska snart kolla på en norsk skräckfilm, ett bra (??) avslut på våran enda gemensamma lediga dag (som inte var ledig egentligen, men det är en helt annan historia...)

/L

dumhet och julmys

Vanligtvis så är det Lisa som brukar få tvinga mig att skriva ett blogginlägg med kommentaren att "Nu har jag skrivit 3st och du inte ett enda" men, nu , medveten bloggare som jag är, tänkte jag upptadera mitt liv för alla er trogna läsare.

Vi har en stamkund på mitt jobb som alltid kommer och beställer samma sak, medans han väntar brukar han ta en öl och småsnacka lite med oss anställda. Han borde tro att jag är bakom flötet. Han är skitduktig i svensk/norsk historia och de är typ det ända han sitter och snackar om. "Har du hört talas om statsministern innan Olof Palme?!" Känner du till "barnhemmet" Jag känner mig lika dum varje gång jag säger nej, och sanningen är, jag fattar knappt hälften av vad han säger. Men sen förklarar han och jag låtsas intressant lyssna och lära. Men ibland, då säger jag att jag vet vad han snackar om fast jag inte har en jäkla aning, lite allmänbildad vill man ju verka vara.

Jag har börjar fått julklappspanik. Jag vet inte alls vad jag ska köpa till vem och vad dom vill ha. Det är så jäkla drygt. Man vill alltid att dom ska få svinbra julklappar från en själv, sen kan resten vara nått dom bara lägger i en låda.

Jag längtar till jul och till december. Tills jag och Lisa ska börja med all våran julpynt och baka lussekatter.
Tills vi sitter bredvid varann och dreglar i tågsätet och ska åka hem för jul och mysa. Tills jag och Viktor ska klä granen. Tills nyår och fest. 
Den här julen kommer bli riktigt bra.



Idag har jag namnsdag, grattis till mig!

/K

tålamod är vikariens bästa vän

mitt kontrakt gick som sagt ut i fredags men var där o jobbade idag för att chefen inte visste hur det skulle bli i fredags. det visste han inte idag heller. så fem minuter innan jag slutade visste jag inte om jag hade ett jobb o gå till imorgon eller inte. 
men efter att han förklarat att jag är "bortom hans kontroll" och att "jag kommer betala dig ur egen ficka om det är det som krävs för att du ska kunna stanna kvar" kändes det lite lugnare och jag skrev på för en till vecka. jag ska vara glad att jag är född med tålamod och att jag har espen som chef.

nu ska jag gå o sova i min hårda säng (ja katta, jag har fattat det nu)
godnatt sverige.

/L

vit helg, sa jag

svensk tv är underskattat.
iaf om man inte kollat på nästan tre månader. glädjen var total när svenska fyran stod på på gymmet. tillomed reklamen var rolig att titta på! inte för att jag är ett stort idol-fan, men att se ett avsnitt av nåt riktigt svensk var sjukt kul. det gjorde att jag stannade lite längre och glömde helt bort hur jobbigt det var på trampmaskinen. (kajsa o markus, räkna med en till inneboende när ni fixat svensk tv!)

och på tal om sverige, nu har jag beställt biljett hem!!
vi ses den nittonde december!!

bortsätt från att träna har jag inte gjort så mkt i helgen, det var längesen jag hade en sån här skön helg. har fått en massa nödvändigt gjort i lägenheten, sovit massa och planerat en o annan julklapp.
nu ser jag fram emot nästa vecka, får hoppas på att jag får jobba bara. kontraktet går ut imorgon, eller egentligen gick det ut i fredags. men såhär har jag juh hållt på i snart 10 veckor så varför inte 10 till?

men alltså, det här med vad man döper sina barn till här i norge. INTE OKEJ. jag småfnissar varje gång jag ropar på sivert, sigurd eller albert. och i fredags kunde jag verkligen inte låta bli att skratta lite tyst för mig själv när mathea kom och viskade att hon ville prata med mig om en sak. hon ville prata om sin tandborste - som hon var livrädd för. det är det mest givande samtal jag haft på länge. eller då katja frågade vad jag önskar mig i julklapp och hon gjorde väldigt klart för mig att jag inte kan få allt jag önskar mig.

det jag mest av allt önskar mig, är att allt blir bra efter jul.

 

/L

Englebarna



det är dom här jag pysslar med hela dagarna

/L

Världen är alldeles för liten



jag skulle kunna författa en hel bok om vad helgen har bjudit på. istället kan jag säga att den har varit som en berg-och-dal-bana, minst sagt. helgen fick iaf ett fullt och lyckligt slut och idag har jag ont i käkarna för jag skattade så mkt igår.

- har du legat med han?!
- men han är juh min kusin, pucko!
- HAR DU LEGAT MED DIN KUSIN?

det har varit underbart att ha haft JJ här, nu har vi lite fler planer att genomföra.

/L

Back to buissnes

Helgen som var, var den bästa på en hel jäkla månad. En lång månad av slit, jobb och längtan efter nära och kära .
Nu är den över och jag siktar på jul!

Jag och Tessa slutade med tomma ölburkar, något som faktiskt var ganska oväntat .Eller,  egentligen inte, men iaf oplanerat!.  Vi lyckades ta oss till "ressefesten" där man fick gratis öl och träffade lite gamla godingar.
Lördagen drog jag och vickan en lång LÅNG shoppingdag, och hann inte ens klart, så vi fick åka in en sväng till på söndagen också.
Den dagen var det dop för lille Hampe också, det har jag längtat länge efter. 
Och då träffade jag hela tjocka släkten på en och samma gång, så det blev två flugor i en smäll!

    


Efter den helgen var det bara att åka tillbaka till Oslo och jobba vidare. Är ledig första dagen imorn, då blire chillat. Man känner sig så tråkig också när man aldrig kan fixa till sig. Man går till jobbet, har jobbarkläder och går hem. Går till gymmet och går hem.  Inga saker att göra sig snygg för direkt. Men imorn, då ska jag in till stan och kika, och då ska jag fan vara fixad!

Nästa helg blir det av att åka till Sverige också. Jäkligt jobbigt att pendla måste jag säga. Men för att träffa Viktor är det värt det alla gånger.

/K

This doesnt hurt, she said...

 
 
mamma och pappa har åkt hem nu. frysen är full med mat och idag har jag fått sett lite mer av oslo än tunnlarna i t-banan. imorse så åkte vi upp till holmenkollen och fikade och kollade ut över hela oslo. det var sjukt kallt och massa snö där och jävlar vad dom som bor där borde ha vältränade ben.

sen for dom hem och jag drog o tränade, nu när jag blivit frisk ÄNTLIGEN så kan jag börja köra igen. det tackar vi för. undrar vilken sjukdom som kommer härnäst? halsfluss och vattkoppor är tydligen nåt som går på jobbet nu.

jag har tänkt mkt på tiden i grekland idag, jag vet inte varför. kanske var det hellström som gjorde det, eller kanske var det att jag kollade igenom mobilen o såg gamla sms från den tiden. grekland. då vi var systrar med olika pappor och snowboardproffs och då jossan försökte lära mig hur man är romantisk.
eller så kanske det var för att jag vet att om fyra dagar så ses vi igen,
jag & världens bästa josefin.

/L

På andra sidan jorden


inget hejdå. vi ses snart, älskling...

/L

Ge oss allt, och lite till

hur mycket får man berätta om sig själv till en människa man inte känner? jag har aldrig förstått mig på folk som vräker ur sig deras livs histora på en sekund, utan att man själv frågat något.

idag på rasten satt jag o en jobbarkompis (ca. 50 år) i personalrummet och åt, vi började småsnacka om internet och tv. det enda ledde till det andra och på 25 minuter hade jag fått veta att;
- hon var adopterad och fick inte veta det fören dagen innan hennes mamma dog (hennes två bröder vet fortfarande ingenting)
- hon har adopterat bort en son när hon var 17 och vet inte vart han är idag
- hennes föräldrar dog med tre veckors mellanrum
- när hon var 35 ville hon ta livet av sig och går fortfarande hos en psykolog
- hon har varit gravid 8 ggr men gjort abort eller fått missfall
- hon brukar ofta få komplimanger av unga män, det är därför hon gillar att gå ut på krogen då och då.
- när hon var 45 var hon tsm med en 24 åring som hon senare gjorde slut med för att han inte hade koll på sin ekonomi.

hejda dig kvinna!

nu är mamma o pappa här! det var som lilla julafton när dom kom. dom hade allt från skidjackor och glögg till cornflakes och chokladkalendrar med sig. u n d e r b a r t.

/L

Nu ska jag dit kärlek finns

Om 1h går mitt tåg som ska ta mig till Sverige. Som jag har längtat! Ska bli så skönt att träffa alla. Och Hampes dop ska bli skitkul. Jag har inte kunnat sova mer än 3h på hela natten för att jag har taggat så hårt. Jag kommer somna på Viktors säng och inte vakna nå mer.

/K


Inget att förklara, inget att försvara

jessica har åkt hem till sverige, alkoholen är slut och vardagen rullar på. idag var hälften av personalstyrkan sjuk så alla planer för dagen gick åt skogen. men det var nog den mysigaste dagen på länge, vi tog alla "stora" barn på utflykt och grillade korv. jag tycker inte att det är roligast i världen att vara ute, speciellt inte när det är svinkallt. jag gör allt för att dom inte ska säga att jag ska vara med på utflykterna. ni vet sådär man gjorde i skolan när läraren ställde en fråga man verkligen inte ville svara på. istället för att kolla ner i bänken eller låtsas vara i en annan värld brukar jag nu grabba tag i ett barn och se väldigt väldigt upptagen ut.

men idag var en riktigt bra dag. och saken blev juh inte sämre av att det bara kom ett enda barn på en timme när jag öppnade imorse. lugnt och skönt.
(men tro inte att jag har ett lugnt och skönt jobb. idag fick jag även; stoppa miljontals slagsmål, två smällar, tinnitus, en ko i ögat och en utskällning av en puckomorsa som sa att "vi" hade slarvat bort hennes dotters vantar)

i helgen får jag träffa mamma & pappa igen. det blir kanon. jag saknar dom. och jag saknar storebror & lillebror. och resten av sverige.

/L

Nu är jag världens lyckligaste

För jag har precis hämtat ut mina OASISBILJETTER!!!!
det här har jag väntat på i hela mitt liv




/K

Partyråttor, discomöss och kalasbävrar






jävel vad kul jag hade igår. jag o jess hade maskerad hos mig o katta (som jobbade, stackarn). vi släppte loss med nya och gamla ansikten och headbangade oss genom kvällen. det var riktigt lyckat tills vi skulle ner på stan och jag tappade bort mig själv, eller kanske jag glömde kvar mig hemma, jag vet inte. ingen vet.
dock visste jag tydligen en massa "genvägar" till stället vi skulle, men väl i kön kom vi på att vi tappat resten av gänget och gick för att leta efter dom. väldigt tappad kväll må jag såga. men väldigt väldigt kul.

imorse trodde jag att jag var död. jag kunde inte svälja alls och ögat var värre än någonsin. det blir till o träffa en ögonläkare i veckan, helst imorgon. fan, jag har inte råd med sånt här.

/L

RSS 2.0