det går bra nu, kompis det går bra nu

det enda som inte är underbart just nu är att imorse när jag anlände till oslo klockan sex på morgonen, såg jag fram emot att i lugn och ro ta en dusch, packa upp lite och äta det enda jag har i kylen till frukost (paprika, tacosås och ägg, härlig mix) men drömmen suddades snabbt ut när jag insåg att dörren inte gick att öppna. jag röck och jag slet och jag ville verkligen slå in dörren, krossa ett fönster eller ringa polisen. men istället ringde jag vaktmästaren och åkte till jobbet, en och en halvtimme innan jag började. där fick jag snabbt byta om, gå o köpa frukost o sen skriva iväg ett hot-mail till våran hyresvärd. de hade haft visning av lägenheten i helgen, så det var mäklaren som låst överlåset på dörren, ett lås som vi inte ens har nyckel till. det blev lite research om hyrsevärdens morsa och för att göra en lång historia kort så var dörren öppen nu när jag kom hem. thank you very much. spö borde dom ha.

helgen var däremot riktigt riktigt bra. grillning stod på schemat både lördag o söndag, skitmysigt! det gör bara att man längtar till sommaren ännu mer.

/L

i en annan del av oslo

jag har gjort mkt idag;
- varit på tur med dagiset och grillat korv
- varit på visning på en snygg lägenhet tillsammans med halva olso
- funnit ut lite vägar som vi inte visste om förr (kan va bra om vi flyttar dit nånstans)
- tagit en öl i solen med sanna
- käkat på stan med jessica
- shoppat upp det sista av min lön. bla.två par nya skor till samlingen! förlåt mamma.

jag har däremot inte;
- fixat den norska deklarationen
- städat lägenheten, det ska ju vara visning här i helgen
- packat

imorn blir det mer visningar och kanske mer öl? då ska jag däremot ta tag i allt som måste göras

/L


livin' the dreeeeam

helgen har bestått av lite jobb, lite öl, lite sol och massa kärlek. nu är det bara o se fram emot nästa. ser fram emot sista april också, dels för att man är ledig på fredagen, dels för att katta ÄNTLIGEN är ledig o dels för att vi ska fira valborg på svenskt vis. eller på uppsalas vis kanske är roligare? minns en gång jag o michelle drog ut till östervåla (eller?) för o sedan spendera hela kvällen på en buss för VAD händer i östervåla som inte händer i stan? samma dag smugglade vi in alkohol på elevhemmet och smed planer om hur vi skulle få ut det ur rummet så inte "tillsyn" skulle haffa oss.

kvällen har spenderats i stan med sanna (min finfina vän, det ser ni ju på kortet!). vi har smidit lite planer och garvat vid tanken på björn gustafsson och hans danslektioner.



/L

sanna säger;

- vi tar med oss nicke och alex! eller en kniv.

Nu ska jag stå ut i sex dagar till

Idag var jag in till skattekontoret för att fråga vad det är för regler och fråndrag som gäller. Men när jag såg att jag hade nr 248 och dom var på 190 så vände jag på klacken och gick. Jag fattar inte hur jag ska hinna föstå deklarationen innan den ska vara inne.
Men när jag gick dit så postade jag ett försäkringsbrev och gick in på urban en sväng. Sen på vägen hem köpte jag rossinboller som jag ska ha med mig till jobbet idag.
Igår skulle jag lyxa till det och köpa en milkshake på donken. Men i samma stund som jag läser vad jag precis skrivit så inser jag att det kanske inte är lika lyxigt som det kändes. Men iaf, milkshaken var helt smält och lös och smakade inte som den brukar. Besviken som jag är går jag till närmaste soptunna och slänger ner den, hoppar på trikken , skiter i att stämpla och hoppas att inte bli tagen denna gången heller.

Idag ska jag ta mig igenom jobbdagen för att sedan bara ha sex dagar kvar innan jag är i Viktors armar igen. Dom som jag redan har saknat i tre veckor. 
Ikväll ska jag ut på puben och ta någon öl.För ovanlighetens skull.  

/K

har vi en plan b sanna?

mamma har alltid sagt åt mig att inte planera för mkt, och inte för långt fram eftersom det bara gör det virrigt i huvet. och virrigt är det minsta man kan säga. det ska planeras för flytt både hit och dit, och om det bär av "dit" ska det sökas till skolor. vilket jag redan gjort tack o lov eftersom sista dagen att söka var igår. men sen ska helgerna planeras, ska ta ledig från jobbet i god tid, planera semester, boka resor och just nu fixa den där jävla deklarationen. den norska är inte kul. inte kul.

i helgen kommer iaf johan o det är en väldigt bra plan.

/L

ps. jag gör allt jag kan för att lära småttingarna svenska. hitills kan de bara säga nycklar och inte nökkler, men det är sjukt bra jobbat med tanke på att de knappt kan säga mamma.

ps igen. jag och sanna har mkt bra grejer på gång, kanske lite för bra?! för hur bra skulle det inte vara att bo mitt i stan?

det ljuva livet

dagarna i sverige gick alldeles för fort. anlände till uppsala i tisdagsnatt efter att nästan ha blivit rånade mitt på blanka dan, bland massa folk.

jag och sanna stod o väntade på våran skjuts vid stationen. vi hade lagt av oss våra väskor och de låg högst en halvmeter ifrån oss. ovanpå sannas bagage låg en dataväska som nån tydligen ville sätta tänderna i. från ingenstans kommer en man fram o frågar vart thon hotell ligger, och eftersom vi precis står vid thon, vände vi oss bara om och pekade på det. manner verkade inte fatta vad vi sa för han upprepade frågan någon gång. sanna tyckte det verkade skumt, för fort som faan kollade hon ner på sin packning och ännu snabbare insåg hon att hennes dataväska var borta. hon började kuta efter närmaste man som gick svartklädd uppför en trappa. på en halv minut var det över, hon hade knackat mannen på axeln, frågat efter sin dator och han kläckte ur sig "oh, it's for you!". sen kunde vi inte tänka på så mkt annat den kvällen.

efter en sväng hos sanna samma kväll (vi lär ju öva inför då vi blir sambos) slutade jag i almunge och där var jag tills jag tog tåget till gävle på fredagmorgon.
hemma blev det mycket mat, kalas och släktingar som kom på besök hela dagarna. en dag tillbringade jag tillomed i solstolen i BIKINI, med en snöhög som granne.
på söndagen åkte jag tillbaka till johan igen, för o sedan ta nattbussen tillbaka hit till oslo.

 
pappa lär mig allt han kan



/L

What a day

Jag vet då fasen inte hur man ska hantera en psykisk sjuk människa. En som är helt oinstabil. Rätt sätt är iaf inte att neka dom öl, det vet jag.
Efter att han hört på hennes osanningar och självömkningar så tyckte jag att det fick vara nog.
-No more for you my friend.
Men, riktigt så enkelt var det ju inte. Hon skek massa könsord upp i ansiktet på mig, sa nedvärderande ord och visade noll respekt. Jag skulle inte bli förvånad om jag hade fått mig en hyvling. Just gällande henne så är jag inte det minsta förvånad.

Kvällen innehöll även 40årsfest med massa fulla medelålders, ungdomar som misstänks sprungit på toan och trixat med kola, samt två grabbar som kommer in precis innan jag ska stänga och ska låna toan. Dom stannar där i typ 15min och jag börjar bli rädd för att dom ska råna mig.  Tack och lov kommer dom tillbaka utan rånarluva och klämmer ur sig "Är du svensk?!" 
Ja, jag är ju det.
Sen 01.30 går jag hem ensam igenom parken för att sedan lägga mig och sova.




GLAD PÅSK OCH GRATTIS TESSA.

/K



maraton

Hitills har jag jobbat 8dagar av mitt maraton på 25. Jag har alltså 17 dagar kvar som jag aldrig kommer att komma hem tidigare än 23.30 på. Men det går svinbra! Jag känner mig inte sliten alls och nu börjar min satans förkylning gå över också så jag orkar mer. Jag kan nästan påstå att jag är mer positiv nu på jobbet än innan, men det beror förmodligen på vårvädret som har kommit.

Lisa ska lämna mig över påsken så jag blir helt själv här. Jag får inget påskgodis och inget påskägg. Ska jag få något överhuvudtaget lär jag köpa ett till mig själv, och det är det jag måste göra. Jag ska köpa mig ett STOOORT ägg och ta med till jobbet. Så kan jag gå där och snaska. Och förhoppningsvis så kommer dom flesta åka bort i påsk så jag slipper jobba så mycket. Då kan jag sitta där på jobbet med godis och cola.


Nu ska jag ner på elixia och säga upp mitt avtal som är bundet i 24 mån.




/K

välkommen måndag

är det okej att vara astaggad till jobbet? jag ska upp kvart över fem imorn och gör det gladeligen (eller okej, jag går inte upp glatt, men nästan) det ska bli så kul o jobba dom här två dagarna innan påsk, det kommer vara lugnt o skönt o knappt några barn alls, då kan man koncentrera sig mer på de nya. sen att det bara är två dagarsvecka gör inte saken sämre. jobb mån o tis. sen sätter sig jag o sanna i en bil på väg till uppsala, billigt o bra!! det blir sverige i nästan en hel vecka. fyra nätter i uppsala o två hemma. kanonkul.

jag vill verkligen ha nästa vecka. så godnatt, då kommer imorgon mycket fortare.


  

/L

norska killar alltså...

- hej
- hej
- vet du hur jag tar mig till oslo s?
- ja, tbanan kommer om två minuter
- okej, vart är du ifrån?
- sverige
- jahaja. har du jobb o så här?
- ja
- okej, vill du med o ta en kaffe?
- nej
- varför inte?
- nej.
- svenska tjejer alltså...

tingaling, dansa älskling






sannas nyfunna vän 

lördagen blev ju såklart inte som planerat, men vinet slank ner och till krogen kom vi tillslut, men kön in var flera mil så krogen blev det inte den här gången heller!

/L

thank god it's friday

gooodmorgon
snart ska jag ta mig upp från soffan o göra mig respektabel för en visning inne i stan, hur jag o sanna ska hitta dit är en annan femma. jag litar på hennes lokalsinne. sen tänkte jag gå en sväng på stan, solen kommer nog fram vilken minut som helst.
igår blev en väldigt lugn kväll. jess kom över o vi kollade på lite resor man kan göra, åt gamla ägg och var allmänt slut efter dagen. idag blir en mindre lugn kväll, vi ska ut och hitta våran favoritkrog.
to be continued...




/L

...för jag vet att hela stan vill ha dig

man kan faktiskt vara grinig fast vädret är toppen. igår skulle jag möta jess på stan och till en början, innan jag fått lite choklad och kramar, var jag mest hungrig o förbannad. men som sagt, jess trollade lite, drog mig in på h&m och tvingade på mig vad jag behövde (även fast jag ville köpa allt de andra)

idag behövdes det bara lite struktur på jobbet, ord som fick mig att växa tre meter och min egengjorda korvstroganoff för att dagen skulle bli bra. att jag suttit ute på balkongen i en timme o solat gjorde inte min dag sämre. hoppas våren håller i sig nu, synd bara att jag stukat tån så jag inte kan använda mina nya vårskor...

på lördag ska jag sanna o nicke på visning på en lägenhet i stan, vi hoppas som fan på den. den har tillomed diskmaskin! håll tummarna för oss.



/L


olala

Igår drog jag en afterwork-bira på en konstpub på torshov! Sen spelande jag nintendo wii och åt svenska chips.

/K


RSS 2.0